FRUITS OF THE NILE

Fruits of the Nile er en ugandisk producent af tørret frugt, der blev etableret i 1991. Virksomheden køber frugt fra mere end 100 registrerede producentsammenslutninger, der soltørrer den friske frugt. Fruits of the Nile træner også producentsammenslutningerne i økologisk jordbrug, hygiejne, frugt tørring og business management.

Det sydlige Uganda har rigeligt solskin og regn, og frugter som bananer og ananas vokser godt i det frodige klima, ligesom andre afgrøder også stortrives. Mange husmænd dyrker frugt som deres vigtigste afgrøde, men meget af frugten går til spilde, især i højsæsonen, fordi der ikke er et tilstrækkeligt marked inden for en rimelig transportafstand. Ved at soltørre frugterne øger landmændene frugtens værdi. Produktionen har minimal miljøbelastning ved hjælp af vedvarende energi og transportomkostninger ved at transportere frugt, når den er tørret – og i løs vægt – minimeres.

Fruits of the Nile producerer i øjeblikket tørrede økologiske Fairtrade ananas, æble-bananer og bogoya bananer. Nye produkter som tørret stikkelsbær og tørrede jordbær vil snart også være tilgængelig.

Ananas-producent
Angello og Thomas
Harriet sorterer tørret ananas